Norges regering vil give lånegaranti til flyselskaber

Fredag 20. marts 2020 kl: 16:00
Share  


Af: Redaktionen

6 milliarder norske kroner i lånegaranti. Det er, hvad et stort flertal i Norges Storting er blevet enige om at tilbyde flyselskaber med norsk driftstilladelse, så de kan komme gennem den nuværende kriser, som corona-virussen har udløst

Den norske regering oplyser, at Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti er blevet enige om lånegarantien på de nævnte 6 milliarder norske kroner, der skal bidrage til, at selskaberne kan få adgang til finansiering.


Ud af de 6 milliarder norske kroner, er de 1,5 milliarder norske kroner rettet mod SAS, yderligere 1,5 milliarder norske kroner er rettet mod Widerøe og andre selskaber, mens den største del er rettet mod det norske lavprisflyselskab, Norwegian, der var ved at komme ud af en økonomisk krise, da corona-epidemien kom.


I første omgang stiller den norske stat 300 millioner norske kroner tilrådighed for Norwegian.


Hvis selskabet opnår lettelser i renter og afdrag til sine kreditorer, vil selskabet få yderligere 1,2 milliarder norske kroner til rådighed. De sidste 1,5 milliarder kroner vil blive stillet til rådighed, når selskabet har fået styrket sin soliditet på et tilfredsstillende niveau.


Ud over lånegarantien på de nævnte 6 milliarder norske kroner vil Norge også lempe en række krav of afgifter på luftfartsområdet.

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.