INDSATS MOD SPREDNING AF CORONA-VIRUS:

Transportministeren og ældreorganisationer opfordrer ældre til at undgå offentlig transport

Fredag 20. marts 2020 kl: 10:23
Share  


Af: Redaktionen

- Vi står i en alvorlig situation, hvor vi desværre har set flere ældre borgere blive hårdt ramt af Corona-virus. Ældre kan mindske risikoen for at blive smittet ved at undgå bus, tog og metro, siger transportminister Benny Engelbrecht (S). Transportministeren, Ældre Sagen og Faglige Seniorer kom torsdag med opfordringen for at undgå, at denne gruppe bliver udsat for smittespredning af Corona-virus

Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup bakker ministerens opfordring op.


- Ældre Sagen sætter pris på den resolutte tilgang, de danske sundhedsmyndigheder og politikere har til bekæmpelse af corona-virus. Alvoren er forhåbentlig gået op for alle nu. Derfor vil jeg opfordre til, at man ikke tager offentlig transport. Bliv hjemme. Hold afstand til hinanden. Vask hænder og brug håndsprit. Vi kan alle gøre noget for at forhindre smittespredningen, og vi skal alle gøre noget, siger Bjarne Hastrup.


Han understreger, at det er vigtigt, at man som pårørende sikrer sig, at ældre familiemedlemmer forstår og respekterer dette.


- Vi skal så vidt muligt undgå at udsætte os selv for smitterisiko og dermed smittespredning. Derfor bakker vi i Faglige Seniorer op om opfordringen. Der er ingen grund til at tage bus, tog eller metro med mindre, det er absolut nødvendigt, siger Faglige Seniors formand Ole Ibsen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.