Brændstofsvindlere er blevet anholdt i

Mandag 10. februar 2020 kl: 14:37
Af: Jesper Christensen

Myndigheder i 23 EU-lande har slået til mod en gruppe organiserede kriminelle, der havde specialiseret sig i svindel med brændstof. I alt 59 personer blev anholdt i aktionen, der byggede på flere års efterforskning

Den fælles operation blev støtte af Europol som en del af den europæiske tværfaglige platform mod trusler fra kriminelle (EMPACT - European multidisciplinary platform against criminal threats).


I forbindelse med aktionen blev der beslaglagt: 
5,2 millioner liter designerbrændstof (værdi ca. 6,8 millioner euro)
78 sættevognstrækkere, 78 sættevogne og 3 varebiler
331.000 euro i kontanter og andre aktiver (blandt andet ejendomme og luksusbiler)
11 ISO-tankcontainere
Forskelligt udstyr

186 bankkonti blev indefrosset

Der blev indledt 93 undersøgelser
Der blev anholdt 59 personer 

Aktionen forhindrede et indtægtstab på afgifter på 39,2 millioner euro 


Europol peger på, at svindel med brændstof er et voksende problem. Svindelen bygger på brug af basis-olie, som også betegnes som designerbrændstof.

Brændstoffet er et blandet produkt, som i nogle tilfælde er frittaget for skatter og afgifter. For at dække over, at der er tale om designerbrændstof uden afgift bliver det blandet med dieselolie og andre kemiske forbindelser, så de endelige fysiske egenskaber bliver ændret - og så det kan sælges på det sorte marked.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.