Ulovlige koraller bliver lagt i kufferterne

Mandag 10. februar 2020 kl: 12:08
Af: Redaktionen

De seneste to år er der sket over en firedobling af borgere, der bliver taget i tolden i Danmark med ulovlige koraller, der er blevet taget med hjem i kufferten fra ferien. Det viser nye tal fra Miljøministeriet, som Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring har analyseret

Selvom det kan virke harmløst at samle en konkylie eller en stenkoral op på stranden og lægge den i kufferten på ferien, så er det faktisk en alvorlig sag, der både risikerer at ødelægge det lokale økosystem, ligesom det kan føre til bøder efter hjemkomsten til Danmark. 


Men det er en del ferierejsende er tilsyneladende ikke klar over, for sidste år fik 140 personer  konfiskeret stenkoraller af tolden i Danmark, hvilket er en stigning fra de to foregående år, hvor der i 2018 var 70 sager, mens der i 2017 var 29 sager.


- Selvom det kan være svært at se med det blotte øje, så er koraller en levende organisme, der er meget vigtigt for den lokale fauna, og derfor skal de blive, hvor de er, siger direktør i Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen, der understreger, at det i langt de fleste tilfælde er uvidenhed, der får ferierejsende til at tage dem med hjem. 


- Problemet med at samle en stenkoral op på stranden og tage den med hjem er, at tolderne herhjemme ikke kan se, om du har samlet den op fra stranden, eller om den er brækket direkte af et levende rev, hvilket er utroligt ødelæggende, siger Dan Kjølhede Laursen.


I 2019 stod stenkoraller alene for 140 ud af de i alt 164 sager om konfiskationer i tolden under henhold til Cites-konventionen. 
Det er især fra Thailand og Indonesien, 


De fleste stenkoraller er hjembragt fra især fra Thailand og Indonesien, men også Filippinerne, Tanzania og USA optræder med jævne mellemrum.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.