Kriminelle i Polen hjalp ikke-EU-borgere ind med falske ansættelseskontrakter

Onsdag 27. november 2019 kl: 11:04
Af: Jesper Christensen

Myndigheder i Polen anholdt i sidste uge i samarbejde med Europol 17 personer, der sættes i forbindelse med et kriminelt netværk, som har hjulpet mennesker fra lande uden for EU - eksempelvis Østeuropa, Asien og Afrika - med at komme ind i EU - fortrinsvis til Polen, men også til andre EU-lande og USA

Fire af de 17 anholdte mistænkes for at være centrale aktører i det kriminelle netværk, som ifølge Europol har hjulpet mindst 13.000 mennesker fra lande uden for EU ind i EU. Ifølge Europol har det kriminelle netværk fået omkring 2,3 millioner euro for deres kriminelle hjælp.


Netværket samarbejdede ifølge Europol med kriminelle i primært Rusland, Tyrkiet og Ukraine i deres aktiviteter med at få deres “kunder” ind i EU - blandt andet ved hjælp af falske ansættelsesdokumenter. Når først ikke-EU-borgerne var kommet ind i EU, kunne de frit bevæge sig rundt og arbejde ulovligt i de forskellige EU-lande - først og fremmest i Tyskland, Holland og Sverige.


De polske myndigheder beslaglagde i forbindelse med aktioen mobiltelefoner, computere og papir-dokumenter fra de registrerede virksomheder, som er blevet brugt i forbindelse med den ulovlige indrejse, som blandt andet foregik ved at at skaffe visa baseret på falske ansættelsesdokumenter.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.