REDERIKONCERN EFTER TREDIE KVARTAL:

Forventningerne er blevet bekræftet

Tirsdag 12. november 2019 kl: 09:26
Af: Redaktionen

Den danske rederikoncern, DFDS, der blandt andet driver færgeruter mellem Storbritannien og nærliggende lande i Europa, men også færgeruter fra Sydeuropæiske lande og Tyrkiet, har offentliggjort en kvartalsrapport med et resultat på samme niveu, som sidste år

- DFDS’ færgeruter er en del af Europas infrastruktur og leverer en vigtig service for handel og rejser. Vi påvirkes af markedsudviklingen i de regioner, vi betjener, men vores forretningsmodel har god modstandskraft og indtjeningen er fortsat robust, selv i den nuværende periode med modvind for handelen, siger DFDS’s administrerende direktør Torben Carlsen i en kommentar til rapporten for årets trejdekvartal.


I tredie kvartal steg DFDS’ omsætning med 2 procent til 4,5 milliarder kroner, mens EBITDA før særlige poster endte på 1.195 millioner kroner på niveau med 2018. I perioden første til tredie kvartal steg omsætningen 7 procent til 12,6 milliarder kroner og EBITDA før særlige poster steg 4 procent til 2,9 milliarder kroner.


Opbremsningen i handelen mellem Storbritannien og det kontinentale Europa fortsatte i tredie kvartal, hvilket sænkede fragtmængderne på færgerne over Nordsøen og antallet af passagerer på færgerne over Den Engelske Kanal. DFDS øgede sin markedsandel for fragt over Den Engelske Kanal i kvartalet. Omsætningsvæksten i Middelhavet fortsatte, men indtjeningen blev modvirket af øgede omkostninger som følge af driftsmæssige udfordringer. En forenklet struktur for ruter og havneterminaler blev indført i Middelhavet i begyndelsen af fjerde kvartal.


Logistikdivisionen i DFDS øgede EBITDA med 15 procent i tredie kvartal som følge af fremgang for kontraktlogistik i forretningsområdet UK & Ireland og for andre aktiviteter på tværs af divisionen. Fremgangen blev opnået på trods af opbremsningen i Storbritannien.


På grund af den igangværende opbremsning i Europa er den forventede omsætningsvækst hos DFDS nu omkring 6 procent, hvor den tidligere var på mellem  6 og 8 procent. DFDS konstaterer, at risikoen for en ’no-deal’ Brexit i år er reduceret og forventningsintervallet for EBITDA før særlige poster er indsnævret til mellem 3,55-3,75 milliarder kroner, hvor det tidligere lå mellem 3,5-3,8 milliarder kroner.



*Sammenligningstal for 2018 er omregnet til IFRS 16 på pro forma og urevideret basis. ** Sidste tolv måneder.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.