VOGNMANDSFORENING ER BETÆNKELIG VED SMÅVEJSPULJE:

Landbruget bør bidrage til betaling af vejskader

Tirsdag 22. oktober 2019 kl: 13:00
Af: Redaktionen

Landdistrikternes Fællesråd foreslår, at der oprettes en småvejspulje, som over de næste fem år skal yde 1 milliard kroner til projekter, der har til formål at forbedre vejnettet i landdistrikterne. Vognmandsforenigen FDL er betænkelig.


- Det er ikke småpenge, det drejer sig om, når landbrugets kæmpe traktorer og andre køretøjer færdes på både små og større veje, siger Jens Groot, der er kontorleder i FDL.


Jens Groot er ikke begejstret for forslaget og begrunder sin modstand med, at landbruget selv må være med til at finansiere vedligeholdelsen af vejnettet, som mange steder er under al kritik - blandt andet på grund af tunge landbugskøretøjer.


Vejkasserne brækker, når de store køretøjers højre hjulpar kører helt ude i kanten af vejene. Derfor bør landbruget selv oprette en pulje, mener Jens Groot og FDL.


- Man behøver ikke at være hverken asfaltarbejder eller økonom for at kunne regne ud, hvor stor en belastning det er med tunge køretøjer som gyllevogne, korn/majs vogne, mejetærskere med flere. Det samme gælder for store traktorer, der ofte kører meget langt med kæmpemæssige læs af kartofler. Den slags transporter går også ud over en del af de større veje, og det betyder jævnlige reparationer, siger Jens Groot.


Interesserede kan læse mere om forslaget fra Landdistrikternes Fællesråd her:



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.