Overhalingsforbud for lastbiler bliver udvidet

Mandag 16. september 2019 kl: 11:39
Share  


Af: Redaktionen

Inden for de nærmeste uger påbegynder Vejdirektoratet at udvide forbuddet mod overhalinger med lastbiler på tosporede motorveje over hele landet betragteligt

- En udvidelse af det eksisterende overhalingsforbud til yderligere cirka 270 kilometer motorvej kan være med til at skabe mere ro i trafikken - særligt i de travle morgen- og eftermiddagstimer, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Konkret udvides overhalingsforbuddet på op til 270 kilometer motorvej over hele Danmark. På alle de berørte motorvejsstrækninger er der to kørespor i hver retning, og der kører over 20.000 biler i døgnet. Tiltaget bygger videre på det eksisterende overhalingsforbud, der består af cirka 230 kilometer på Motorvej E45 i Jylland, E20 på Fyn og på Sjælland.


Vejdirektoratets målinger har vist, at overhalingsforbuddet stort set respekteres, idet andelen af lastbiler i venstre spor er faldet fra cirka 2-3 procent til cirka 0,5 - 1 procent på de strækninger, hvor der er forbud.  
 

- Vi begynder inden for de næste par uger med at sætte skiltene med overhalingsforbud op i marken, og forbuddet vil være gældende fra det øjeblik, skiltene står langs vejkanten, siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet.  
 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.