LUFTHAVN AFSPÆRRET:

Kineser havde værktøj i tasken

Onsdag 11. september 2019 kl: 10:46
Share  


Af: Redaktionen

Østjyllands Politi valgte tirsdag eftermiddag omkring klokken halv fire at evakuere og afspærre Aarhus Lufthavn, efter at personalet i sikkerhedskontrollen fandt mistænkelige genstande i en passagers taske

Østjyllands Politi fik en anmeldelse fra lufthavnen klokken 13.30 og efter nærmere undersøgelser blev 140 personer i lufthavnen evakueret til en bygning i nærheden. De fik kort efter alle lov til at forlade området. 


Et fly med 70 personer ombord, der netop var landet, fløj efterfølgende til Kastrup i stedet. Al øvrig flytrafik til og fra lufthavnen blev aflyst. 


Politiets bombeeksperter blev tilkaldt, men de fandt ikke spor efter sprængstof eller lignende i tasken. 


Den 44-årige kinesiske statsborger, som havde tasken med, blev kortvarigt anholdt og sigtet for at bryde loven om andre våben og eksplosivstoffer.  Genstandene i tasken viste sig at være forskellige former for værktøj og andre lovlige ting. 


- Vi tager ingen chancer, når det gælder borgernes sikkerhed, og da vi ikke kunne udelukke, at der kunne være noget sprængfarligt i tasken, valgte vi at evakuere og afspærre lufthavnen, siger politiinspektør ved Østjyllands Politi, Michael Kjeldgaard. 


Politiets afspærring af lufthavnen blev ophævet klokken 20.00. 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.