Passagertallet i lufthavnen på Djursland flyver frem

Fredag 5. juli 2019 kl: 08:56
Af: Redaktionen

Første halvdel af 2019 viser fremgang i antallet af passagerer, der flyver fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup på Djursland. Sammenlignet med første halvdel af 2018 er passagertallet steget med i alt 11,1 procent. For udenrigs- og charterruterne er der tale om en stigningen på over 20 procent

Udviklingen i passagertallet skyldes især lufthavnens udvidede samarbejde med flyselskabet SAS, som har føjet mange nye ruter til porteføljen.
 

- Vi har strategisk fokus på at udvide rutenettet i lufthavnen, og her spiller SAS fortsat en central rolle. Det er en fornøjelse at se, at østjyderne tager positivt imod udviklingen, og at flere rejsende benytter sig af mulighederne for at flyve fra Aarhus, siger lufthavnsdirektør, Peer H. Kristensen.
 

I 2018 kom ni nye ruter til, og i 2019 er rutelisten udvidet yderligere - senest med Århus Charters flyvninger til græske Zakynthos og Kreta, som også er med til drive fremgangen på charterflyvningerne. 


De mange nye flyruter fra Aarhus har udløst øget passagertal på udenrigs- og charterruterne, men har også betydet et mindre fald på indenrigstrafikken. I mange tilfælde har de direkte ruter til destinationer i Norden og Europa gjort mellemlandinger i Kastrup unødvendige.


I 2018 overgik udenrigstrafikken for første gang indenrigstrafikken som det største marked, og tendensen fortsætter i 2019. Indsatsen med ruteudvidelserne har været i gang siden 2016 og er et centralt element i lufthavnens vækststrategi.
 

- Ud over ruteudvidelser og passagervækst har første halvdel af 2019 budt på organisatoriske ændringer for Aarhus Airport. Vi investerer fortsat stort i en styrket og international version af lufthavnen med mål om at være østjydernes foretrukne lufthavn, siger Peer H. Kristensen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.