Bus- og togpassagerer kan køre mere bæredygtig

Onsdag 24. april 2019 kl: 20:22
Af: Redaktionen

Selskabet bag fjernbusselskabet FlixBus, FlixMobility, opgraderer sin skinnebårne mobilitetsløsning - FlixTrain - så den fremover kører på 100 procent bæredygtig elektricitet fra Greenpeace Energy. Selskabet, der i det seneste år også har kørt forsøg el-busser på fjernbuslinier i Tyskland og Frankrig, tilbyder også sine kunder at kompensere for CO2-udledningen fra deres rejse. - Vi vil have kunderne til at vælge Flix, fordi vi er grønne, siger André Schwämmlein, der er administrerende direktør og medstifter af i FlixBus

Baggrunden for, at FlixMobility skærper sin grønne profil, er blandt andet de store klimaændringer. FlixMobility ønsker at skubbe til grænserne for bæredygtig mobilitet. Det ultimative mål for FlixBus er at overbevise endnu flere rejsende om at vælge at rejse med bus og tog fremfor med mere forurenende transportmidler som fly og private biler. 


- Af al CO2-udledning på verdensplan udgør transport intet mindre end 25 procent. Fly og biler, også selvom man er flere i bilerne, er de største forureningskilder. Vi hos FlixMobility føler et stort ansvar for at være en del af løsningen. Folk, som rejser med os, drager ikke kun fordel af et stort netværk, komfort og overkommelige priser, de bygger også en grøn fremtid med os, siger Andre Schwämmlein.


Virksomheden melder, at de fire FlixTog i Tyskland er drevet af 100 procent grøn elektricitet fra Greenpeace Energy. Konkurrerende togselskaber i Tyskland bruger elektricitet, som delvist bliver produceret på kulkraftværker. 


To nye tog, som bliver tilføjet til netværket til sommer, vil også køre på elektricitet fra Greenpeace Energy. 


- At FlixTrain nu kører på grøn elektricitet fra Greenpeace Energy, gør os til det første og eneste tyske togselskab, som driver sine tog på udelukkende grøn energi. Men vi stopper ikke her: Vi sigter mod at blive grønnere hvert år, vi driver vores forretning. Fremadrettet vil vi sørge for, at vores fremtidige tog er lige så klimavenlige som vores nuværende. Efterhånden som vi udvider vores tognetværk, vil vi sørge for, at energien er lige så grøn som farven på vores tog, siger André Schwämmlein. 


Den grønne elektricitet, som Greenpeace Energy leverer, kommer udelukkende fra vind- og vandkraft. 


- Sammen sætter vi nye standarder for grøn mobilitet - med en banebrydende andel af vindenergi, som er meget vigtig for den måde, vores fremtidige energiforsyning vil forme sig. Det er sådan, klimavenlige rejser virkelig fungerer, siger Sönke Tangermann, Greenpeace Energy. 


Elbusser har kørt et år i FlixNetværket
Selvom FlixMobility har tilbudt en meget “grøn” service fra begyndelsen, har selskabet arbejdet på at øge bæredygtigheden af sin service i de seneste år. I april sidste år lancerede virksomheden de første el-fjernbusser i Frankrig på ruten mellem Paris og Amiens. Få måneder senere fulgte den første tyske el-fjernbus på ruten mellem Frankfurt og Mannheim via Frankfurt lufthavn og Heidelberg. Gennem de seneste 12 måneder i Frankrig og 6 måneder i Tyskland har FlixBus bevist, at langdistance-busser er klar til at køre emissionsfrit - i hvert fald på kortere distancer. I Tyskland leverer Greenpeace Energy den bæredygtige energi til el-bussen. 


Tilbyder kompensation af CO2-emissioner 
På vejen mod emissionsfri rejser tilbyder FlixBus sine kunder at kompensere for CO2-emissioner på deres rejser. Ved at klikke i en boks under bookingprocessen, kan kunderne vælge at give et lille bidrag (typisk 1-3 procent af billetprisen) til klimaet. Bidraget går til at kompensere for rejsen, men inkluderer også en lille donation, der kan investeres i andre emissionssparende projekter. 


I øjeblikket investeres bidragene i atmosfair’s FN-akkrediterede klimaprojekt ”Cleaner Stoves” om energieffektive ovne i Rwanda. 


- Vi vil gerne tilskynde endnu flere kunder til at kompensere deres emissioner, og arbejder i øjeblikket på nye måder at øge procentdelen af kunder, som vælger at kompensere, ikke kun i Earth Week, som bliver markeret netop nu, men hele året rundt. Indtil emissionsfri rejser er muligt overalt, tilbyder Flix en af de allermest bæredygtige måder at transportere sig på generelt, siger André Schwämmlein. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.