Flere betaler for at bruge gulpladebilen til privat kørsel

Torsdag 11. april 2019 kl: 21:47
Share  


Af: Redaktionen

Flere og flere ejere af biler på gule plader køber dagsbeviser, så de - eller deres medarbejdere - kan bruge bilen privat for en dag. Sidste år benyttede 63.700 bilejere sig af muligheden sidste år. Det er en stigning på 19 procent i forhold til året før

- Skattevæsnet er ofte i skudlinjen i den offentlige debat. Men i sagen om dagsbilletter til gulpladebiler skal de have ros, for det letter hverdagen for både borgere og virksomheder. For mange erhvervsdrivende bidrager dagsbilletterne på en pragmatisk måde til at få arbejdsliv og familieliv til at hænge bedre sammen, siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg.


I 2013 blev det muligt at købe dagsbeviser til privat anvendelse af gulpladebiler. Siden da er anvendelsen steget år for år, og det er især blevet populært, efter at en ny app blev introduceret i 2015.


Hvid nummerplade for en dag
- Ordningen med, at en gulpladebil kan blive hvid for en dag, er en stor succes, som dokumenterer, at der er en efterspørgsel efter fleksibilitet hos brugerne, siger Bo Sandberg.


Biler på gule plader må som udgangspunkt kun anvendes erhvervsmæssigt. Men med reglerne om dagsbeviser, er det muligt at frikøbe sådanne biler til privat brug for 225 kroner om dagen.


En opgørelse fra Motorstyrelsen viser ifølge Dansk Byggeri, at der i gennemsnit sælges 175 dagsbilletter om dagen året rundt. 


Der er er ingen begrænsninger for, hvad kørslen må omfatte. For eksempel må bilen anvendes til private flytninger, kørsel af affald til genbrugsstation eller til familiens påskeferietur i ind- og udland.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.