Landtransportbranchen forslår at flytte opgaver fra Justitsministeriet til Transportministeriet

Fredag 8. februar 2019 kl: 12:13
Af: Redaktionen

En samlet landtransportbranche fra såvel arbejdsgiver- og arbejdstagerside foreslår igen, at VLAK-Regeringen flytter ressortområder fra Justitsministeriet til Transportministeriet. Den samlede landtransportbranche omfatter organisationerne 3F Transport, Dansk Erhverv, DI Transport, Danske Speditører, DTL Danske Vognmænd, ITD og Dansk PersonTransport

Organisationerne, der første gang kom med forslaget i oktober 2017, fremhæver, at det igen er blevet aktuelt i lyset af en forestående revision af reglerne om særtransporttilladelser.


Organisationerne foreslår:
  • at administrative sagsområder, som i dag varetages af politifolk, men som med fordel kan varetages af personale uden politimæssig baggrund, blive overflyttet til Færdselsstyrelsen. En sådan løsning har den indlysende fordel, at uddannede politifolk bliver frigjort til de gængse politiopgaver. Samtidig medfører forslagets virkeliggørelse ingen ekstra omkostninger for staten

Forslaget til ressortomlægninger omfatter: 
  • Den målrettede vejsidekontrol af erhvervskøretøjer 
  • Køreprøverne, udstedelsen og administrationen af kørekort 
  • Administrationen af førerkort
  • Behandling af ansøgning og udstedelse af særtransporttilladelser 

Organisationerne peger på, at forslaget om overflytning af de ovennævnte sagsområder alt andet lige vil sikre en enkel og smidig håndtering til gavn for såvel erhvervslivet som for de statslige organisationer. 


En yderligere fordel er, at kompetencer, procedurer og faglighed får gavn af at blive samlet under én og samme enhed, hvilket ifølge organisationerne vil medføre en ensartet kontrol og administration over hele landet.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.