Aarhus Kommune ændrer parkeringstaksterne i 2019

Lørdag 22. december 2018 kl: 13:55
Af: Redaktionen

Byrådet i Aarhus har besluttet at hæve priserne på betalingsparkering i Midtbyen og opdatere p-automaterne som en del af kommunens nye parkeringspolitik. Målet er at optimere udnyttelsen af den samlede parkeringskapacitet i byen

I stedet for den nuværende struktur, hvor den første time er billigere end de øvrige, bliver der indført en flad prisstruktur. Prisen afhænger dog fortsat af ugedag og tidspunkt på døgnet. Prisen vil variere fra 5-22 kroner.


Samtidig bliver det billigere at parkere i offentlige p-anlæg og p-huse, hvor prisen vil variere fra 17 til 0 kroner. Meningen er, at det skal få flere til at søge mod disse p-pladser og skabe mere plads til beboere og håndværkere på gadeplan.


Også betalingsformen ændrer sig, da det nuværende ind- og udtjekningssystemet bliver erstattet med forudbetaling, som mange vil genkende fra andre storbyer og private p-pladser.


Skiltning og p-automater på de enkelte p-pladser vil gør opmærksom på ændringerne, men man skal være opmærksom på, at også tidsrummene for betalingsparkering ændrer sig. Det vil for eksempel ikke længere være gratis at parkere om søndagen før klokken 18 på gadeplan.


Ændringerne på p-området sker i to etaper:
  • Januar: P-automaterne skifter til forudbetaling
  • Januar: Nye priser og tidsrum for parkering træder i kraft



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.