SNYD MED NOX:

Transportorganisation bakker op om opfordring til fælles EU-regler

Tirsdag 13. november 2018 kl: 16:17
Af: Redaktionen

Transport-, bygnings- og boligministeren og miljø- og fødevareministeren opfordrer EU-Kommissionen til at arbejde for fælles EU-regler, der skal hindre svindel med forureningsbegrænsende udstyr i lastbiler. Transportorganisationen ITD bakker op om initiativet og vil understøtte forslaget i Bruxelles

- Vi tager som brancheorganisation på det kraftigste afstand fra enhver form for ulovlig manipulation med NOx-renseudstyret, uanset om det foregår herhjemme eller på de europæiske landeveje. Snyd og manipulation er til skade for både miljøet og konkurrencesituationen i hele transportsektoren. Derfor giver det god mening med en fælles europæisk indsats mod de virksomheder, som bevidst omgår reglerne, siger Lasse Kristoffersen, der er politisk konsulent i ITD.


Ministrene ønsker med henvendelsen til EU-Kommissionen at få udarbejdet fælles retningslinjer for EU-medlemslandene inden for blandt andet salg af udstyr, der kan anvendes til snyd med NOx-udledningen og en fælles indsats med vejsidekontroller af lastbiler.  


ITD mener, at en koordineret og målrettet indsats på området vil styrke myndighedernes mulighed for at komme problemet til livs. 
 
I Danmark vedtog Folketinget sidste år en ny lov, der forhøjer bødeniveauet for manipulation med det forureningsbegrænsende udstyr. ITD ser tiltaget om at arbejde for fælles EU-regler, som en naturlig og rigtig opfølgning. 


Interesserede kan læse mere om henvendelsen her:

Ministre opfordrer til fælles EU-regler om NOx-snyd




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.