Buschauffører demonstrerede i fire byer

Torsdag 8. november 2018 kl: 09:41
Af: Redaktionen

Øget trafik på gader og veje øger presset på de køreplaner, som chaufførerne skal forsøge at holde, når de er ude at køre i deres busser. Det betyder øget pres på chaufførerne, som kan have svært ved at få tid til at holde deres pauser og træde af på naturens vegne. Onsdag demonstrerede buschauffører i fire byer for at gøre opmærksom på forholdene

I Nordjylland har fagforbundet 3F lavet en rundspørge blandt 400 buschauffører. Rundspørgen viste, at halvdelen af chaufførerne har svært ved at nå at komme på toilettet, fordi køreplanerne ikke hænger sammen. Det er lagt for stramt og urealistisk i forhold til den trængsel, der er på vejene.


- Det kan ikke blive ved med at holde, det her. Vi må lægge pres på politikerne for at få lavet det her om, siger Allan Busk, der er formand for 3F i Nordjylland, ifølge dr.dk.


Derfor var der demonstrationer i Aalborg, Roskilde, Glostrup og Esbjerg onsdag eftermiddag. 


Susanne Flydtkjær (EL), der er medlem af regionsrådet i Region Nordjylland og medlem af bestyrelsen for Nordjyllands Trafikselskab, vil ifølge dr.dk kigge på, om man kan gøre forholdene for buschaufførerne bedre.


- Køreplanerne skal selvfølgelig indrettes på en måde, så alle har mulighed for at nå en bid mad og gå på toilettet, siger hun.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.