Platform skal hjælpe virksomheder med gode idéer

Fredag 2. november 2018 kl: 14:43
Af: Redaktionen

VLAK-Regeringen vil gøre det enklere for virksomheder at være innovative og udvikle nye forretningsidéer. Derfor lancerer Regeringen nu platformen www.nyeforretningsmodeller.dk, der skal fungere som én indgang for nye forretningsmodeller, hvor man som virksomhed kan henvende sig med spørgsmål til gældende regler

Regeringen ønsker med initiativet at tiltrække og fastholde innovative virksomheder, som udnytter de nye forretningsmuligheder inden for digitalisering, ny teknologi, cirkulær økonomi, deleøkonomi og e-handel.


Den nye platform nyeforretningsmodeller.dk skal understøtte virksomhedernes mulighed for at stille spørgsmål til regler og få svar, der er koordineret på tværs af myndigheder.


Hvis virksomheder oplever, at en regel udgør en uhensigtsmæssig barriere for en forretningsmodel eller en ny teknologi, kan myndighederne blandt andet undersøge, om der er mulighed for at præcisere eller justere reglerne eller se på, hvordan reguleringen er i nabolandene. Der vil fremover også være bedre mulighed for at gennemføre forsøg med nye forretningsmodeller og teknologi, som kan føre til erfaringer, der kan være med til at præge udformningen af ny lovgivning. 


Og det efterspørges af erhvervslivet.


For eksempel har en virksomhed med en deleøkonomisk platform, som vil gøre det muligt for privatpersoner at dele mad med hinanden henvendt sig, da de var i tvivl om reglerne på området. Henvendelsen førte til, at reglerne blev præciseret af myndighederne. 


Et andet eksempel har været en lille start-up-virksomhed, der er ved at udvikle en ny type undervandsrobot, og som var i tvivl om reglerne for afprøvning af robotten i havet og havnen. Virksomheden har fået svar og kan nu fortsætte med deres tests.


Fakta:
På nyeforretningsmodeller.dk kan virksomheder henvende sig med spørgsmål vedrørende deleøkonomi, cirkulær økonomi, datadrevne forretningsmodeller og ny teknologi og E-handel.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.