Busser i Midtjylland skal have USB-stik til opladning

Tirsdag 18. september 2018 kl: 23:44
Af: Redaktionen

Trafikselskabernes kunder er storforbrugere af mobile services, når de kører med bus eller tog. Det er baggrunden for, at Midttrafik’s bestyrelse har sagt ja til et pilotforsøg, der skal sikre strøm til kundernes telefoner og tablets, når de rejser med busserne i regionen

På trafikselskabernes app’er kan kunderne købe billetter hvor som helst og når som helst. Og på en anden app - eksempelvis Midttrafik live - kan kunderne se, hvor bussen er lige nu. Trafikselskabernes mobile tjenester er populære og bruges flittigt, men der skal strøm til. En død mobiltelefon kan betyde en kontrolafgift eller en mistet bus. 


Derfor starter Midttrafik et pilotforsøg med USB-stik i en række busser, hvor kunderne kan oplade telefoner og tablets, mens de kører bus. Pilotforsøget skal blandt andet afdække kundernes behov, løsningens holdbarhed og hærværksrisikoen.


I første omgang bliver der mulighed for opladning i udvalgte regionalruter og bybusser i Aarhus. Pilotforsøget sættes i løbet af efteråret.


I Danmark er USB-stik i busserne endnu ikke særlig udbredt, men flere og flere europæiske busselskaber tilbyder, at kunderne kan oplade undervejs på rejsen. Og busproducenterne er klar til at levere deres busser med USB-stik direkte fra fabrikkerne.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.