Fødevarestyrelsen konstaterer utilstrækkelig opfølgning på kontrol med dyretransporter

Torsdag 14. juni 2018 kl: 10:26
Af: Redaktionen

Fødevarestyrelsen har gennem flere år undladt at skride ind over for vognmænd, der ikke levede op til reglerne for transport af dyr. Det viser Fødevarestyrelsens egen gennemgang af de senere års sager og de logbøger, som transportørerne skal udfylde. Dermed har Fødevarestyrelsen ikke haft tilstrækkeligt fokus på danske og udenlandske vognmænd, der forbrød sig mod EU-reglerne for transport af levende dyr ud af Danmark

Vognmændenes overtrædelser omhandler primært transporttider over det tilladte. Der kan også være tale om overlæs og manglende hviletid til dyrene.


- Det er dybt beklageligt, at vi ikke har fulgt op med sanktioner på et område, der er så vitalt for både dyrevelfærden og for sikring af fair konkurrence mellem vognmændene. Hvad årsagerne til den manglende opfølgning er, er vi nu i gang med at afdække, siger direktør i Fødevarestyrelsen, Esben Egede Rasmussen. 


Fødevarestyrelsens egen gennemgang viser på nuværende tidspunkt, at der siden 2015 har været indsendt over 26.000 logbøger til kontrol. Heraf er der cirka 1.000 logbøger, som indeholder overtrædelser af reglerne, og som forvaltningen ikke har fulgt op på. Opfølgningen sker nu i form af politianmeldelse af samtlige overtrædelser fra 2015 til 2017. 


- Det må ikke kunne betale sig at overtræde reglerne og se stort på dyrenes velfærd. Derfor skal vi til bunds i sagen. Der skal være fuld tillid til, at Fødevarestyrelsen lever op til sine forpligtelser og skrider ind over for de vognmænd, der har overtrådt reglerne, siger Esben Egede Rasmussen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.