EU’s ministre vil gøre det lettere at inddrive ubetalte vejafgifter

Fredag 8. juni 2018 kl: 10:50
Af: Redaktionen

EU-landenes ministre på transportområdet vil gøre det lettere at spore ejere af udenlandske køretøjer, som ikke betaler bompenge. Det skal ske ved at de enkelte kande giver andre lande adgang til nationale oplysninger fra køretøjsregistrene

EU’s Ministerråd på transportområdet vedtog torsdag en generel indstilling til opdaterede regler for elektroniske vejafgifter (bompenge), som indeholder et retsgrundlag for en sådan udveksling af oplysninger. De mulige administrative og juridiske konsekvenser afhænger af den nationale ret i det land, hvor den manglende betaling af en vejafgift er fundet sted.


Det vedtagne udkastet skal også forbedre interoperabiliteten mellem elektroniske vejafgiftssystemer i Europa ved at fjerne administrative hindringer såsom lokale tekniske specifikationer og ved at give udbydere af elektroniske vejafgiftstjenester lettere adgang til markedet. Målet er, at trafikanterne kan rejse gennem EU og betale deres elektroniske vejafgifter med det en og samme elektroniske enhed, én kontrakt og én faktura.


De nye regler om elektroniske bompenge skal sikre, at alle trafikanter betaler deres bompenge, uanset hvor de er i EU. Desuden vil øget interoperabilitet mellem forskellige bompengesystemer bidrage til bedre mobilitet i hele EU.


De nye foranstaltninger skal gælde fra 30 måneder efter direktivets ikrafttræden.


Direktivudkastet skal godkendes af både ministerrådet og EU-Parlamentet, før det kan træde i kraft.


Interesserede kan se mere om forslaget her:

Og om baggrunden her:




















Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.