VOGNMANDSORGANISATION OM EU-DOM:

Det er en sejr for Danmark og for kampen mod social dumping

Torsdag 12. april 2018 kl: 12:31
Af: Redaktionen

EU-Domstolen frikendte torsdag formiddag Danmark i en sag om EU’s cabotageregler. Domstolen slog fast, at de danske regler mod ulovlig cabotage ikke er for skrappe. - Det kan betale sig at stå fast og slås, siger vognmandsorganisationen DTL’s administrerende direktør, Erik Østergaard

- Resultatet fra EU-domstolen var ventet, men jeg er da ikke desto mindre glad for dommen, siger Erik Østergaard og peger på, at landene i Vesteuropa har skærpet kursen overfor social dumping.


- Og Danmark har ikke just været frontløbere. Så havde Danmark lidt nederlag, ville mange andre lande stå for tur og med udsigt til en tur gennem EU-retsmøllen. Så med afgørelsen i dag tror jeg, mange lande ånder lettet op, og signalet er klart: Social dumping er ikke acceptabelt, og landene har ret til at beskytte sig. Det er en vigtig markering, siger Erik Østergaard.

 
Striden med EU udsprang af, at Danmark strammede reglerne for udenlandske chauffører i 2013 for at sikre, at udenlandske lastbilchauffører ikke kunne køre piratkørsel og underbyde danske vognmænd gennem social dumping. EU-Kommissionen truede med retssag allerede i 2014, da den mente, at udenlandske chauffører ifølge EU-reglerne har ret til at køre rundt i Danmark og både fylde varer på og læsse varer af deres lastbiler på samme tur.


- Jeg synes, dommen i dag sender to klare signaler til de danske politikere: Social dumping må og skal bekæmpes. Og det kan betale sig at sætte sig op imod EU-systemet, når det åbenlyst tager fejl. Det må vi forvente af vores folkevalgte, at de har mod og mandshjerte til, siger Erik Østergaard.










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.