ENHEDSLISTEN OM TRANSPORTMINISTEREN

Han har biler på hjernen - stop den mand

Torsdag 22. marts 2018 kl: 09:54
Af: Redaktionen

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, vil have transportminister Ole Birk Olsen stoppet, fordi han mener, at ministeren har biler på hjernen. Henning Hyllesteds udmelding kommer, fordi Ole Birk Olsen sammen med resten af VLAK-Regering og med opbakning fra Dansk Folkeparti taler for en fast forbindelse over Kattegatmellem Østjylland og Vestsjælland uden tog - kun for biler

- Indtil nu har det været en forudsætning, at der var tale om en kombineret vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat. Ligesom vi kender det fra Lillebælt, Storebælt, Øresund og den kommende Femernforbindelse, siger Henning Hyllested og fortsætter:

- Men gud-hjælpe-mig om ikke transportminister Ole Birk Olesen bruger genberegningerne til straks at bestille en vurdering af en ren vejforbindelse over Kattegat. Hermed cementerer Ole Birk Olesen, hvad de fleste nok anede, at der skal satses ensidigt på biler og veje. Årtiers prioritering af bilismen og nedprioritering af kollektiv jernbanetrafik fortsætter således. Toget dømmes ude.


Henning Hyllested peger på, at Ole Birk Olsens udmelding kommer, selvom flere biler og mere vej øger trængslen på vejnettet. 


- Som om, den ikke var slem nok i forvejen. Hertil kommer mere støj, flere ulykker, øget klima- og miljøbelastning. Og kønt bliver det ikke, hvis det bliver en broforbindelse. Og hvad synes samsingerne om at få en støjende motorvej ind i baghaven, siger Henning Hyllested.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.