Dæktætningsvæske er atter i orden at bruge

Onsdag 21. marts 2018 kl: 12:47
Af: Redaktionen

Trafikstyrelsen trækker ændrede retningslinjer for syn af trailere i Danmark tilbage. Dermed må man bruge dæktætningsvæske i det daglige

Den ændrede synsvejledning blev offentliggjort den 1. januar 2018 sammen med et afsnit, som forbød brugen af dæktætningsvæske. Efter at have fået kritiske spørgsmål om ændringen, foretog Trafikstyrelsen en mere grundig undersøgelse og konkluderede, at ændringen var en fejltagelse. Derfor besluttede Færdselsstyrelsen 21. februar sammen med Folketingets Transportudvalg og transportministeren, at vejledningen skulle ændres tilbage til den oprindelige udgave med omgående virkning. 


Dæktætningsvæske er ikke nævnt i den oprindelige vejledning og må derfor bruges i trailere registreret i Danmark. 


Transportkoncernen DSV, der har over 7000 trailere med Ultra-Seal i dækkene, er godt tilfreds med ændringen. DSV vil fortsat bruge Ultra-Seal, da der har være en væsentlig nedgang i punkteringer, udblæsninger og nedbrud, efter at DSV er begyndt at fylde Ultra-Seal i dækkene. Ud over den økonomiske gevinst i sparede dækudgifter, er der også en trafiksikkerhedsmæssig gevinst.


DSV vurderer, at dække holder omkring 35 procent længere med Ultra-Seal.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.