Region Sjælland overtager togdriften mellem Køge og Roskilde

Mandag 19. marts 2018 kl: 17:27
Af: Redaktionen

Fra december næste år har Region Sjælland trafikkøberansvaret for banestrækningen mellem Køge og Roskilde til Region Sjælland. Mandag overdrog transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) trafikkøberansvaret for togdriften på banestrækniger mellem Køge og Roskilde - der går under navnet Lille Syd - til Region Sjælland


Aftalen, der blev underskrevet på stationen i Havdrup af  transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og regionrådsformand Heino Knudsen (S), betyder, at regionen fra december 2019 har ansvaret for togtrafikken mellem Køge og Roskilde.


Ole Birk Olesen pegede på gode erfaringer fra Nordjylland, hvor Nordjyske Jernbaner i august sidste år overtog driften af regionaltog på strækningen mellem Skørping og Frederikshavn. 


Han pegede også på, at Region Sjælland har et stort ønske om at finde de bedste lokale løsninger for togtrafikken, som opfylder borgernes behov. Det er med til at sikre lettere adgang til eksempelvis uddannelsesinstitutionerne i Roskilde og bedre muligheder for pendlerne.


Region Sjælland vil ved overtagelsen i december 2019 forlænge Østbanen, så der bliver direkte forbindelse fra Faxe og Stevns til Roskilde over Køge. Den nye direkte forbindelse vil supplere den kommende, statslige regionaltogsbetjening fra Næstved over Køge til København. Forbindelsen vil give pendlere og uddannelsessøgende lettere adgang til uddannelser, hospital og arbejdspladser i regionen.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.