Danske Rederier er med til Dansk-Russisk Regeringsråd

Tirsdag 6. februar 2018 kl: 14:36
Af: Redaktionen

Tirsdag og onsdag er Danske Rederier med i en dansk delegation i Moskva i forbindelse med afviklingen af Dansk-Russisk Regeringsråd. På dagsordenen en række emner, der er vigtige for søfarten, med som en del af en bredere bilateral dialog

Møderne i Dansk-Russisk Regeringsråd har været afholdt med jævne mellemrum i skiftevis Danmark og Rusland med seneste møde i 2013. 


Forud for møderne i Moskva blev der i slutningen af januar afviklet et møde i København i transport-arbejdsgruppen under det Dansk-Russiske Regeringsråd.
 

Med tre milliarder kroner i eksport er Rusland et stort marked for dansk skibsfart. Hos Danske Rederier ser man derfor positivt på arbejdet i transport-arbejdsgruppen, som giver mulighed for at drøfte konkrete udfordringer på det russiske marked.


- Udfordringerne for danske rederier med godkendelse af søfartsbøger i russiske havne har været et løbende problem. Det har vi nu fået mulighed for at sætte fokus på og finde en foreløbig løsning med hjælp fra de russiske myndigheder, siger Thomas Sylvest, der er chefkonsulent i Danske Rederier.
 

Ny russisk lovgivning bekymrer danske rederier
De russiske myndigheder har for nyligt vedtaget ny lovgivning, som reserverer laster fra russisk farvand langs med den såkaldte ”Northern Sea Route” til den russisk-flagede flåde. Det udfordrer visse dele af den danske flåde.
 

- Som udgangspunkt ser vi med bekymring på den nye russiske lovgivning. Møderne i transport-arbejdsgruppen samt Dansk-Russisk Regeringsråd er derfor en kærkommen mulighed for at drøfte de nye tiltag - og at skabe større klarhed for erhvervet omkring omfanget og udmøntningen af lovgivningen, siger Thomas Sylvest.


Det er Søfartsstyrelsen, der har det danske formandskab for transport-arbejdsgruppen under Dansk-Russisk Regeringsråd og også her er man tilfredse med dialogen med de russiske myndigheder.

 
- Rusland er en vigtig partner på mange områder for dansk søfart. Af samme årsag er det vigtigt for os at have en kontinuerlig og åben dialog med de relevante myndigheder fra russisk side. Her ser vi transport-arbejdsgruppen under Regeringsrådet som en vigtig og nyttig platform, siger Andreas Nordseth, der er direktør i Søfartsstyrelsen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.