Hasteprocedure for chaufførkort skal løse op for en klemme

Onsdag 31. januar 2018 kl: 16:05
Af: Redaktionen

Trafik-, Bolig, og Byggestyrelsen har sat en hasteprocedure for behandling af ansøgninger om chaufførkort i gang. Baggrunden er, at en række chauffører er kommet i klemme mellem den gamle og nye taxilov. Den nye taxi-lov trådte i kraft ved årsskiftet


De berørte chauffører har typisk et førerkort, der udløber i januar i år. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har efter den nugældende taxibekendtgørelse kun mulighed for at udstede midlertidige chaufførkort, når det er dokumenteret, at chaufføren opfylder de fastsatte krav -eksempelvis vandel og helbred). Chaufføren har på denne måde ret til at udføre erhvervsmæssig persontransport fra tidspunktet, hvor adgangsbetingelserne er opfyldt og indtil, at det permanente chaufførkort er udstedt. Det permanente chaufførkort fremsendes til chaufføren, når betaling af gebyr er modtaget.
 

Styrelsen har derfor fastsat en hasteprocedure for behandling af ansøgninger fra de berørte chauffører, og de første midlertidige chaufførkort er netop udstedt. 


Endvidere har styrelsen henstillet til politiet, at der indtil udgangen af marts ikke sker håndhævelse af reglerne om medbringelse af gyldigt chaufførkort eller førerkort i bilen.


Der er for øjeblikket ca. 1.300 ansøgninger om chaufførkort under behandling i styrelsen, hvoraf ca. 150 ansøgninger vedrører fornyelse af førerkort, der udløber i januar i år. Disse forventes behandlet inden udgangen af januar, medmindre der er forhold, der bevirker, at der er er behov for yderligere oplysninger - for eksempel speciallægeerklæringer eller domsudskrifter. 


Generelt forventer Trafik-, Bolig, og Byggestyrelsen, at der vil være en sagsbehandlingstid på mellem fire og seks for ansøgninger om udstedelse af chaufførkort.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.