Danske rederier har haft god fremfart

Torsdag 11. januar 2018 kl: 11:36
Share  


Af: Redaktionen

Dansk søfart fik i 2017 vendt en nedadgående kurve og ser igen fremgang i eksporttallene. En fremskrivning af fjerde kvartals eksporttal viser, at eksporten for hele året vil ende på omkring 190 milliarder kroner. Det er en fremgang på godt 20 milliarder kroner i forhold til 2016

I 2018 forventer rederierne, at væksten vil fortsætte den positive fremgang fra 2017, 


Ifølge Danske Rederier forventer de danske rederier, at væksten vil fortsætte den positive fremgang fra 2017.


- Det er positivt, at tallene for 2017 peger på en øget vækst set i forhold til sidste år, hvor der var et stort dyk. De seneste fire kvartaler har væksten være stødt stigende, og det peger på, at der er kommet vind i sejlene for rederiernes eksport, efter de dykkede i 2015 og 2016, siger Jacob K. Clasen, der er direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.


Estimatet er baseret på rederiernes indberetninger til Danske Rederier. Og rederierne ser positivt på eksportmarkedet i 2018, viser en rundspørge blandt topcheferne i de danske rederivirksomheder, hvor 26 topchefer har besvaret undersøgelsen. Her var der bred enighed om optimisme for branchen, hvor 22 af de 26 topchefer forventer at se øget vækst i omsætningen i det kommende år.


- To tredjedele af rederiernes eksport går til lande uden for EU. Vi er derfor meget afhængige af udviklingen i verdenshandelen, som glædeligvis har pil opad for tiden. Det har klart haft en betydning for, hvordan rederierne ser på de kommende 12 måneder. Rederierne har også tilpasset sig de seneste års marked, så de er godt rustet til fremtiden, men der er stadig et stykke op til de høje eksporttal vi så i 2014, siger Jacob K. Clasen.


Dansk skibsfart står for 20 procent af Danmarks samlede eksport og er dermed Danmarks største eksporterhverv.
 

Om undersøgelsen
  • De i alt 26 topledere, der har besvaret undersøgelsen, repræsenterer godt 79 procent af den danskflagede flåde
  • Undersøgelsen er en del af den halvårlige undersøgelse, som gennemføres i regi af Danske Rederiers Rederipanel. Besvarelserne er givet i perioden 2. november - 15. november 2017 Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.