EU-DOMSTOLEN SLÅR FAST:

Amerikanske Uber er en transportvirksomhed

Onsdag 20. december 2017 kl: 10:13
Af: Jesper Christensen

En spansk taxi-organisation i Barcelone havde klaget til EU-Domstolen over den amerikanske kørselstjeneste, Uber. Taxi-organisationen var af den opfattelse, at Uber skulle have autorisationer og licenser for at kunne etablere sig i Barcelona. Uber havde et andet synspunkt, som EU-Domstolen nu har dømt ude

Under sagen far Uber holdt fast i et synspunkt om, at Uber var og er en digital virksomhed, der baserer sin service på en app. Via app'en kan Uber's kunder finde kørsel fra A til B.


Dommen kan få stor betydning for Uber's aktiviteter i Europa. Uber har tidligere været aktiv i Danmark, men det amerikanske selskab trak sig fra markedet, da dets chauffører blev dømt for ulovlig taxi-kørsel, og fordi den nye taxilov vil stille krav om, at personer, der kører for virksomheder som Uber, skal have tilladelser og teknisk udstyr i deres biler.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.