Toilet-planer bliver mødt med modstand

Torsdag 14. december 2017 kl: 12:33
Share  


Af: Jesper Christensen

Planer om offentligt toilet og bad til chauffører bliver mødt med skepsis og modstand blandt virksomheder i industriområdet i Hurup i Thy, hvor toilettet skal opføres. Flere nabo-virksomheder tror, at de bedre forhold for lastbilchauffører i området vil tiltrække flere uvedkommende chauffører, der ikke direkte har et ærinde i Hurup


Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune besluttede fornyligt at give 540.000 kroner til en offentlig toiletbygning med badefaciliteter, der skal opføres på en grund, som vinduesfabrikken IdealCombi stiller til rådighed uden beregning. Driftsudgiften på forventet 60.000 kroner årligt skal så efterfølgende deles mellem madrasproducenten Anders Hilding A/S, transportvirksomheden N. C. Christensen A/S og Thisted Kommune.


Men planerne falder ikke i lige god jord hos nabovirksomhederne i området. Ifølge TV Midtvest peger flere virksomheder på, at de bedre forhold for lastbilchauffører vil tiltrække flere lastbilchauffører, der ikke har et ærinde i Hurup. De frygter også, at området vil blive brugt som parkeringsplads for især udenlandske lastbilchauffører, når de venter på at få nye opgaver.


- Vi er bange for, at når det rygtes, at der er bad og toiletforhold, som kan benyttes gratis, så kan det trække flere chauffører til. Vi kan se, at der hvor de holder i dag, flyder der med affald, siger Karsten Larsen til TV Midtvest. Han bor selv i området og driver tømrer- og snedkerfirmaet Hassing-Huset.


Han har sammen med otte andre erhvervsdrivende i området skrevet et brev til kommune for at forklare deres utilfredshed. I brevet foreslår de også alternative placeringer af bygningen.


Interesserede kan læse om Klima-, Miljø- og Teknikudvalget’s beslutning her:

Lastbilchauffører kan se frem til offentligt toilet med bad

Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.