Lufthavn sætter taksterne ned

Tirsdag 12. december 2017 kl: 09:34
Af: Redaktionen

Bestyrelsen for Københavns Lufthavne A/S har besluttet at reducere de takster, som flyselskaberne betaler for at benytte faciliteter og processer i Københavns Lufthavn. I gennemsnit vil taksterne blive nedsat med 10 procent

Bestyrelsen har også besluttet, at taksterne ikke indexreguleres i 2018. Hvis Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan godkende beslutningen, træder de reducerede takster i kraft 1. april 2018.

Hvis de reducerede takster havde været i kraft i takståret fra 1. april 2016 til 31. marts 2017, ville resultat før skat have været negativt påvirket med cirka 300 millioner kroner, men lufthavnen ville stadig have haft overskud.


VLAK-Regeringen fremlagde i juli en ny luftfartsstrategi, som sætter fokus på at styrke Danmarks internationale tilgængelighed og dansk indenrigsluftfart. Som følge af luftfartsstrategien har lufthavnen fået en ny regulering, der får fuld effekt fra april 2019.


Både fra politisk hold og fra lufthavnens kunder har der været et ønske om lavere takster. 


- Det har vi lyttet til. Samtidig ønsker vi at komme den nye regulering i møde allerede nu og skabe et godt fælles udgangspunkt for de kommende forhandlinger. Derfor sænker vi taksterne fra april 2018 gennem to konkrete initiativer, siger Lars Nørby Johansen, der er formand for bestyrelsen.


Københavns Lufthavne A/S reducerer taksterne, som alle flyselskaber betaler for at bruge lufthavnen, og indfører en særlig incitamentsordning, der gør taksterne 35 procent lavere på højfrekvente feederflyvninger mellem de regionale lufthavne og København. 

Samlet set bliver lufthavnens takster i gennemsnit 10 lavere fra april 2018.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.