Folketinget ændrer konkurrenceloven og giver klarere regler for konsortier

Fredag 1. december 2017 kl: 19:14
Af: Redaktionen

Folketinget vedtog torsdag en ændring af konkurrenceloven. Ændringen skal gøre det nemmere for virksomheder at vurdere, om et samarbejde med andre virksomheder er lovligt, når de går sammen og byder på offentlige opgaver

Ændringen betyder blandt andet, at visse aftaler - for eksempel nogle konsortier - fremover kan komme under bagatelgrænserne og dermed falder uden for lovens forbud mod konkurrencebegrænsende aftaler.


- Konkurrenceloven sætter rammerne for en effektiv konkurrence på markederne. Effektiv konkurrence giver lavere priser og bedre udbud af varer og tjenester. Det kommer både virksomhederne og forbrugerne til gavn, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og fortsætter:


- Lovændringen skal blandt andet gøre det klarere for virksomhederne, hvornår de kan indgå i for eksempel konsortiesamarbejder uden at overtræde konkurrencereglerne.


Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er i gang med at opdatere Konkurrencerådets vejledning om konsortier, som skal gøre det klarere for virksomhederne, hvornår de lovligt kan indgå konsortiesamarbejder.


Ændringen af konkurrenceloven giver også myndighederne bedre muligheder for at håndhæve loven. Det gælder blandt andet muligheden for i særlige tilfælde at sætte tidsfristerne i fusionssager i stå, straflempelsesreglerne er blevet styrket, og det nordiske samarbejde på konkurrenceområdet er blevet tættere.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.