DSB ser på sporet frem mod Fremtidens Tog

Torsdag 9. november 2017 kl: 11:33
Af: Redaktionen

Tidligere i år blev DSB’s beslutningsoplæg for fase 1,5 af indkøb af eltog politisk godkendt. Beslutningsoplægget besvarer tre nøglespørgsmål for det videre arbejde: Valget af togtype, anskaffelsesstrategi og organiseringen af det videre forløb. På den baggrund har DSB i tredje kvartal arbejdet videre med at gennemføre fase 2, herunder udarbejdelse af udbudsmateriale, kravspecifikation og kontraktudkast

Indkøb af nye eltog vil betyde en gennemgribende fornyelse af togflåden, der er nødvendig for at realisere de samfundsmæssige, driftsøkonomiske og miljømæssige gevinster af elektrificeringen af jernbanen frem mod 2030. 


DSB er afhængig af, at Banedanmark’s planlagte udbygning af infrastrukturen følger den fastlagte tidsplan. Udrulningen af det nye signalsystem og elektrificeringen af hovedstrækningerne er afgørende for, at det materiel DSB investerer i kan benyttes på infrastrukturen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.