Irsk lavprisflyselskab åbner rute mellem Aarhus og Gdansk

Fredag 27. oktober 2017 kl: 10:38
Share  


Af: Redaktionen

En direkte flyforbindelse mellem Aarhus og Polen har længe stået på ønskelisten hos erhvervslivet i Østjylland. Irske Ryanair, der står for skud på grund af de løn- og arbejdsforhold, som selskabet tilbyder sine direkte og indirekte ansatte, åbner ruten på søndag

- Aarhus Airport er primært en erhvervslufthavn, og derfor er vi løbende i dialog med nærområdets virksomheder omkring deres præferencer i forhold til etablering af nye ruter. Desværre kan vi ikke opfylde alle deres behov, men denne gang er vi meget glade for at kunne honorere et konkret ønske om en direkte forbindelse mellem Aarhus og Polen. Flere store virksomheder i Østjylland har filialer, kontorer og produktion i Polen, så for dem vil ruten til Gdansk blive en endog meget stor fordel, siger bestyrelsesformand i Aarhus Airport Torben Boldsen, som ligeledes ser et turismepotentiale i den nye rute.
 

Han forklarer, at der er flere polakker i Østjylland end noget andet sted i Danmark. 


- Det i sig selv udgør en begrundelse for at etablere ruten, ligesom vi har en forventning om, at østjyderne vil falde for ikke mindst kulturlivet i meget smukke Gdansk. Endeligt rækker pengene generelt langt i Polen, hvilket kan gøre Gdansk til et særligt interessant rejsemål for de mange studerende i Aarhus, siger han videre.


Han henviser til, at der bor omkring 16.000 polakker i lufthavnens nærområde - også kaldet Greater Aarhus area. Ligeledes understreger Torben Boldsen, at den generelle levestandard i Polen er højnet, så langt flere polakker end tidligere rejser til diverse europæiske destinationer. I den forbindelse har Aarhus naturligvis fordel af igennem de seneste 10 måneder at være blevet promoveret stort via sin status som Europæisk Kulturhovedstad 2017.
 

Torben Boldsen understreger desuden, at Ryanairs prissætning typisk skaber solid trafik i begge retninger i forbindelse med etablering af nye ruter. Endnu et forhold der peger imod øget turisme i Aarhus.
 

Gdansk er placeret i et område med et meget varieret turismetilbud kaldet Trebyen, som udover Gdansk indeholder badebyen Sopot og havnebyen Gdynia. Trebyen er på størrelse med Storkøbenhavn og indeholder blandt andet et rigt kultur- og natteliv, gode shoppingmuligheder samt en stolt maritim historie og en smuk gammel bydel i Gdansk.
 

Den nye rute mellem Aarhus og Gdansk støtter Aarhus Airports ambition om at forbinde Østjylland med storbyer i Europa. 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.