Solen er energikilden - og brinten leder energien frem i bussen

Onsdag 4. oktober 2017 kl: 09:32
Af: Jesper Christensen

Midt i september havde en række virksomheder inviteret til brintkonferencen FCB CPH 2017 i Den Blå Planet på Amager. Budskabet var, at det i dag er muligt at bruge brint som energilager lige som batterier og for den sags skyld benzin, gas og dieselolie


Teknikken er kendt og afprøvet, og man har fremstillet brint til industribrug i mange, mange år. Produktionen af brint-tankstationer, der blandt andet er sat op 10 forskellige steder rundt i landet, har været i gang i flere år hos en virksomhed i Herning. Teknikken med brændselsceller er også afprøvet og bliver brugt i busser flere steder - eksempel på Hamburgs innovationslinie 109. Så arrangørernes melding var lige så klar, som de selv. Brint har en stor fremtid i bæredygtige kollektiv trafik, hvor diesel- og gasmotorer bliver erstattet af elektriske motorer.


Ideen med at bruge brint som energilager er lige så enkel, som brint er i sig selv. Brint - H2 - består af to positivt ladede atomer. Når to positivt ladede brintatomer går sammen med et negativt ladet ilt-atom fra O2 dannes der vand og energi. 


Interesserede kan læse hele artiklen om brint i busser i Magasinet Bus 9 - 2017 her:




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.