Stålvirksomhed i Thy klarer de tunge opgaver med fire-akslede lastbiler

Fredag 11. august 2017 kl: 10:00
Af: Redaktionen

Stålvirksomhed i Thy klarer de tunge opgaver med fire-akslede lastbiler

Scania-forhandleren Stiholt A/S i Thisted har leveret den første af fire nye fire-akslede Scania’er opbygget med kran til CKS Stålindustri A/S i Thisted, der siden starten for 20 år siden er vokset sig større og større ved blandt andet at overtage andre virksomheder. Udviklingen har betydet, at virksomheden har fået et større og større behov for transport- og løftekapacitet - og det behov skal tilfredsstilles med nye lastbiler opbygget med kran

Stålvirksomhed i Thy klarer de tunge opgaver med fire-akslede lastbiler
De fire nye lastbiler skal tage fat i den årlige produktion på 20.000 ton stålkonstruktioner.


Den første af de fire nye kranbiler blev leveret for et par måneder siden. Det var en Scania R 580 LB 8x4 HNA oopbygget med en Palfinger PK 90.002 SH-kran, som blandt andet skal transportere og løfte altaner på plads ved nybyggerier over hele Danmark. 


H’et sidst i typebetegnelsen indikerer, at rygraden i kranbilen er et Heavy duty-chassis. For at kunne klare belastningen er bilen udrustet med to 10-tons foraksler med parabelfjedre samt en traditionel RB662-tandembogie med luftaffjedring. Drivlinen er også fra den tunge afdeling i form af en 16,4 liters V8-motor på 580 hk og en gearkasse med integreret retarder og overgear.
Det kraftige chassis er forberedt på Scania-fabrikken med forstærkninger til frontstøtteben - en såkaldt NATO-forberedelse - og opbygget med kran, hydrauliktank, værktøjsskabe, skammel, alu-afdækning med videre hos KLC i Kolding.


Siden leveringen af den første af de fire Scania R 580’ere har CSK fået leveret endnu en ny R 580’er med en 65 t/m Palfinger-kran, og i løbet af en måned eller to følger de to sidste R 580’ere med 65 t/m Palfinger-kraner.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.