Mange busruter får nye køreplaner til skolestart

Mandag 7. august 2017 kl: 23:49
Af: Redaktionen

De fleste lokal- og uddannelsesruter på Fyn har fået nye køreplaner inden elever og studerende starter igen efter sommerferien. Tre af Odenses bybusruter og regionalrute 150 mellem Odense og Kerteminde fik nye køreplaner i weekenden

De fleste passagerer vil kun opleve mindre ændringer, når mange busser får nye køreplaner efter sommerferien.


De regionale uddannelsesruter bliver tilpasset til ændrede mødetider på de forskellige uddannelser, eller for at sikre, at busserne er fremme til tiden om morgenen. På enkelte ruter er nogle eftermiddagsafgange fjernet, da meget få passagerer benyttede dem.


Lokalruterne, som for det meste kører til og fra folkeskoler rundt omkring på Fyn, er justeret efter hvor eleverne bor og hvornår de skal møde. Ruterne begynder at køre mellem 9. og 16. august, afhængigt af, hvornår de enkelte kommuner vælger, at eleverne skal begynde igen efter ferien.


I Assens Kommune sker der lidt større ændringer, da kommunen har ændret skolestrukturen og lukker skolerne i Dreslette og Skallebølle. Det betyder, at en del ruter nu kører anderledes.


Passagerer i Odense slipper for de store ændringer i denne omgang. Det er kun rute 41-44, 51-53 og 72, der får nye tider. På rute 41-44 kommer der flere afgange til og fra Syddansk Universitet. Desuden holder busserne nu på østsiden af universitetet, da et stykke af Campusvej er spærret på grund af letbanebyggeriet. Rute 51-53 og 72 er tilpasset, så det bliver lettere at skifte og komme mellem Agedrup/Bullerup og Rosengårdcentret.


Regionalrute 150 mellem Odense og Kerteminde får justeret tiderne for at gøre køreplanen mere præcis.


De nye køreplaner kan findes på FynBus.dk og på Rejseplanen. De trykte køreplaner kan findes i kundecentrene og i busserne.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.