Trafikselskab oplever snyd med SMS-billetter

Tirsdag 27. juni 2017 kl: 19:14
Af: Redaktionen

Ud af 33 anmeldelser om dokumentfalsk, som trafikselskabet Sydtrafik indgav sidste år, drejede de 15 sig om snyd med SMS-billetter. Det får trafikselskabet, der står for den kollektive trafik i Syd-Og Sønderjylland til at droppe den type billetter

Ifølge dr.dk havde passagerer enten sendt sms-billetterne videre til andre eller rettet i datoen. Ved at udfase SMS-billetterne sætter Sydtrafik en stopper for den form for snyd, der betragtes som dokumentfalsk, hvilket i grove tilfælde kan udløse fængslesstraf.


Jette Lauridsen, der er chef for kunder og marked i Sydtrafik, siger ifølge dr.dk, at Sydtrafik har været nødt til at finde en anden mulighed, før selskabet kunne afskaffe SMS-billetterne. Det har Sydtrafik gjort med en ny mobilitetsapp.


Hos Nordjyllands Trafikselskab, NT, oplever de også, at flere passagerer forsøger at snyde med elektroniske billetter.


- Hvis man videresender eller redigerer i dem, er det dokumentfalsk, og det er ikke skønt at få sådan en plet på straffeattesten, siger Mette Henriksen, der er chef for kunder og salg hos Nordjyllands Trafikselskab.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.