Movias indkalder flere projekter til anlægspulje

Fredag 19. maj 2017 kl: 09:39
Af: Redaktionen

I 2016 etablerede Movia en anlægspulje til medfinansiering af projekter, der understøtter og forbedrer busdriften på Sjælland og øerne. Fire kommuner fik større i marts. Anden runde for ansøgninger til anlægspuljen er nu åben med ansøgningsfrist 1. december 2017. Fokus er rettet mod projekter i Region Sjælland.

Movia har oprettet en anlægspulje for at understøtte og medfinansiere anlægsprojekter, der styrker sammenhængen og infrastrukturen i den kollektive transport på hele Sjælland.


I marts udmøntede Movia samlet 2,9 mio. kr. fra puljen. Det blev samtidig besluttet, at de resterende 700.000 kr. i puljen skal øremærkes projekter i den sjællandske region. Derfor gennemføres en ny ansøgningsrunde med frist 1. december. Det skriver Movia i en pressemeddelelse.


Puljen er hjælp til selvhjælp
Kommuner, regioner, Lokaltog A/S og øvrige vejmyndigheder til projekter i Region Sjælland kan søge puljen. Der kan søges om medfinansiering til projekter, der med fremkommelighedstiltag modvirker eller reducerer trængsel, gør den kollektive transport mere klimavenlig, giver bedre venteforhold, eller styrker sammenhængen og sikrer lettere skift for passagerne i den kollektive transport.


Fire kommuner har fået penge fra puljen
I første ansøgningsrunde fik fire projekter tildelt støtte:
  • Sorø Kommune har fået 100.000 kr. til et stoppesteds- og trafiksikkerhedsprojekt
  • Solrød Kommune har fået tildelt 300.000 kr. i støtte til et terminal og byudviklingsprojekt ved Havdrup station
  • Helsingør Kommune har fået 375.000 kr. i støtte til en opgradering af venteforholdene ved de største ikke-reklamefinansierede stoppesteder
  • Ballerup Kommune har fået op til 2.125.000 kr. i medfinansiering til et fremkommelighedsprojekt på Malmparken.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.