Danmark forlænger grænsekontrollen i yderligere seks måneder

Torsdag 11. maj 2017 kl: 14:08
Af: Redaktionen

EU’s ministerråd har henstillet til Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Østrig, at de i medfør af Schengen-grænsekodeksens letter den permanente grænsekontrollen og helt afskaffer den i løbet af de næste seks måneder

Samtidig har ministerrådet også signaleret, at det accepterer, at landene opretholder kontrollen i yderligere 6 måneder.VLAK-Regeringen har på den baggrund meddelt EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og de øvrige medlemsstater, at Danmarks grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse fortsætter frem til 12. november.


Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mener, at den midlertidige grænsekontrol fortsat er nødvendig for at håndtere migrant- og flygtningestrømmen.


- Jeg er ikke i tvivl om, at grænsekontrollen – sammen med de udlændingepolitiske stramninger, regeringen har gennemført – har en præventiv effekt på tilstrømningen, som heldigvis fortsat er på et lavt og dermed håndtérbart niveau, siger Inger Støjberg.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.