Flere selvstændige har underskud

Torsdag 20. april 2017 kl: 14:25
Af: Redaktionen

32,9 procent af de virksomheder, der skal oplyse regnskabstal i Danmark, kom ud af 2016 med underskud. Det er 3.650 flere end i 2015 og første gang siden 2012, at andelen af underskudsramte virksomheder er steget. Ifølge en ny analyse “Overskud og underskud i danske selskaber, april 2017”, som organisationen FSR - danske revisorer og Experian har udarbejdet, skyldes stigningen primært virksomheder med ejeren som eneste ansat, de selvstændige og iværksætteren. Virksomheder med mere end én ansat har alle reduceret andelen af underskud

Analysen viser, at de selvstændige i 2016 var den eneste grupper, hvor der var en stigning i andelen af virksomheder med underskud - stigningen var på 1,2 procentpoint. 


Underskudsandelen for denne type virksomheder, hvor ejeren er eneste arbejdskraft, landede på 36,0 procent, hvilket er højere end gennemsnittet for erhvervslivet, der ligger på 32,9 procent. Samlet set er andelen af selskaber med underskud steget i 2016.


- Det er første gang siden 2012, at der samlet er sket en stigning i andelen af selskaber med underskud. Stigningen skyldes dog først og fremmest udviklingen hos de allermindste virksomheder, de selvstændige, siger Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør hos FSR - danske revisorer og tilføjer:


- Til gengæld fortsætter de større virksomheder den positive udvikling med en stadig mindre andel af virksomheder med underskud. Det indikerer, at erhvervslivet samlet set er i fremgang, men at tempoet alligevel har været aftagende i andet halvår af 2016.


En af forklaringerne på stigningen i underskud blandt de mindste virksomheder kan være, at flere danskere vil være iværksættere og etablere sig som selvstændige. Og virksomheder kan godt have svært ved at opnå overskud i deres første leveår.



Ses der på brancher, så fortsætter landbruget en markant anderledes udvikling end det øvrige erhvervsliv.


- Landbruget var kommet fornuftigt igennem krisen og var helt nede på 36,2 procent selskaber med underskud i 2013. I 2016 har landbrug dog en andel med underskud på 41,5 procent, hvilket er en relativ stor stigning gennem de seneste år. Det er en usædvanlig udvikling, vi siden 2013 har set i landbruget, fordi andelen af landbrug med underskud er steget kraftigt - stik imod den generelle udvikling i resten af dansk erhvervsliv. Fortsætter udviklingen i regnskaberne for 2017, så kan landbruget blive den branche, der har størst andel selskaber med underskud, siger Tom Vile Jensen.


Interesserede kan læse analysen her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.