DIREKTØR I VOGNMANDSORGANSATION:

Nu må politikerne holde op med at komme med undskyldninger

Torsdag 20. april 2017 kl: 12:48
Af: Jesper Christensen

Erik Østergaard, der er administrerende direktør i vognmandsorganisationen DTL, siger til transportnyhederne.dk, at varebilområdet er godt oplyst. Flere kontroller har afdækket sort arbejde, manglende arbejdstilladelser, illegal arbejde og social bedrageri, hvor varebilchauffører både har fået løn og eksempelvis dagpenge

Erik Østergaard udtaler sig på baggrund af det svar, som transportminister Ole Birk Olsen kom med i onsdagens spørgetid i Folketinget, hvor socialdemokraten Christian Raberg Madsen ville have ministerens svar på, hvad han han har tænkt sig at gøre for at sikre ordnede forhold for varebilvognmænd, forebygge social dumping og brug af illegal arbejdskraft.


- Jeg er helt på linien med det, Christian Raberg Madsen har skrevet på Facebook, siger Erik Østergaard videre.


Han mener også, at VLAK-Regering sidder og har siddet et folketingsflertal overhøring ved eksempelvis at nedsætte et udvalg, der skal se på varebilområdet.


Erik Østergaard mener, at området snart ikke kan blive mere oplyst. Han peger på, at en række kontroller har vist, der der nærmest hersker wild west-tilstande på varebil-området, der er i kraftig vækst godt hjulpet på vej af den stigende internethandel.


- Der skal en regulering til, fastslår Erik Østergaard.


Efter hans opfattelse skal politikerne fra regeringspartierne holde op med at komme med flere undskyldninger.


Han vurdere, at hvis strømmen af undskyldninger ikke hører op, vil et flertal uden om regeringen gå videre og fremsætte et decideret lovforslag, som skal skabe de efterspurgte ordnede forhold med eksempelvis krav til uddannelse og økonomi - og kontrol med, at varebilvognmænd lever op til de stillede krav.


Interesserede kan se Christian Raberg Madsens opslag på Facebook her:


Læs også:

Transportministeren skulle svare på spørgsmål om krav til varebilvognmænd


Interesserede kan læse mere om forløbet her:

Ministeren sender lovgivning om godstransport med varebiler i udvalg

Hvad sagde S’ transportminister om regler for varebiler


Vil du løbende følge med i, hvad vi skriver om her på transportnyhederne.dk, kan du tilmelde dig vores nyhedsmail her:





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.