FDE TripVAT er automatisk momsregistrering

Fredag 24. marts 2017 kl: 12:18
Af: Redaktionen

International transport byder på mange udfordringer, uanset om man kører med gods eller passagerer. Det gælder ikke mindst de administrative byrder, hvor for eksempel busvognmænd med grænseoverskridende kørsel skal dokumentere præcis kørestrækning i de enkelte lande med henblik på momsrefusion

FDE TripVAT er automatisk momsregistrering
ITD’s kommercielle datterselskab, FDE, der har specialiseret sig i blandt andet at hente moms hjem fra udlandet til sine kunder, har udviklet en app, FDE TripVAT, der ved hjælp af GPS automatisk registrerer den præcise kørestrækning i de enkelte lande. Registreringen kan derefter danne grundlag til kundens ansøgning om momsrefusion.


- De udenlandske myndigheder er meget begejstret for app’en, siger Anne M. Thyssen, salgschef i ITD.


- Det skyldes ikke mindst den store nøjagtighed på de data, som app’en registrerer, siger hun.


Hidtil har dokumentationen for kørestrækning i de enkelte lande været meget bøvlet. Chaufføren skulle manuelt notere km-stand ved hver grænsepassage, og vognmanden skulle derefter selv udarbejde en rapport til FDE på hver enkelt tur, inden ansøgningen om momsrefusion kunne sendes afsted. Med app’en sker registreringen automatisk.


FDE TripVAT er gratis for FDE’s kunder og kan downloades til både IOS og Android.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.