PostNords danske selskab leverer færre breve og større underskud

Onsdag 22. februar 2017 kl: 17:42
Af: Jesper Christensen

Den dansk-svenske postkoncern PostNord, hvor den danske stat ejer 40 procent og den svenske 60 procent, har problemer med at få balance i sine danske brevpostaktiviteter. Problemet er så stort, at koncernen sætter ekstra ressourcer ind på at skabe et rentabelt selskab

Problemerne med at få balance i brevaktiviteterne er, at mængden af breve er faldet markant de seneste år - godt hjulpet af politikernes beslutning om, at post fra det offentlige som udgangspunkt sendes elektronisk.


Den aktuelle situation i PostNords danske brevaktiviteter er så store, at der de seneste dage har været tale om et politisk tiltag med økonomisk hjælp for at bringe orden i selskabet.


Ud over, at postbudene skal uddele færre breve, har PostNord forpligtelser over for de medarbejdere, der har været ansat i mange år - som tjenestemænd. Tjenestemænd kan ikke opsiges, som medarbejdere, der er overenskomstansatte.


Derfor er PostNords danske selskab i den situation, at der reelt er for mange medarbejdere til at håndtere de breve, der trods alt er at dele ud.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.