TV2: Toftlundvognmand beder chauffører om at køre på magneter

Mandag 22. september 2014 kl: 10:16
Af: Redaktionen

Hos vognmandsfirmaet Børge Ernø i Toftlund har chaufførerne fået besked på at sætte magneter på lastbilerne, så tachografen ikke registrerer køre- og hviletiderne. TV2 har interviet vognmand Jan Ernø om firmaets brug af magneter

I udsendelsen afviser vognmand Jan Ernø i første omgang, at firmaet og chaufførerne har benyttet magneter for at få det til at se ud som om, at køre- og hviletiderne bliver overholdt.


Jan Ernø forsvarer sig i udsendelsen med, at han og firmaet i Toftlund, der har datterselskab i Polen, ikke er det eneste transportfirma med egne lastbiler, der benytter sig af magneter for at få det til at se lovligt ud.


Senere i udsendelsen erkender Jan Ernø, at firmaet har benyttet og bedt chaufførerne om at sætte magneter på bilerne for at kunne køre længere, end de må.


Til slut i udsendelsen siger Jan Ernø, at han håber på, at der ikke er nogle af chaufførerne i firmaet, der kører med magneter.


Jan Ernø oplyser, at han har fået to biler stoppet af politiet, hvor chaufførerne er blevet taget i at benytte magneter for at sløre overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.


TV2-udsendelserne kan ses her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.