S ønsker landsdækkende takstsystem i busser og tog

Tirsdag 28. februar 2012 kl: 11:50
Af: Mikael Hansen

Indførelsen af Rejsekortet sætter fokus på uigennemskuelige priser for at køre med bus og tog. Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn vil have en forenklet system. Rejsekortets direktør Bjørn Wahlsten påpeger, at taksterne er politisk bestemt, og at Rejsekortet kan håndtere alle typer takster.

Hver uge kan de danske medier berette om frustrerede kunder, der ikke kan gennemskue priserne i fremtidens billetsystem i den offentlige transport, Rejsekortet. Det skriver Politiken. Sammenlægningen af en række takstsystemer med individuelle priser og rabatter gør prisen til et større regnestykke, og 3 ud af 10 brugere kan ifølge en kundeundersøgelse ikke gennemskue, hvordan prisen udregnes.

Derfor vil Socialdemokraterne nu overveje, om man en gang for alle skal droppe de regionale takstsystemer og indføre et landsdækkende.
- Det er helt oplagt i forbindelse med, at vi skal fordele en halv milliard om året til takstnedsættelser, at vi også kigger på takststrukturen. Der kan være nogle ting, der kan gå op i en højere enhed, siger transportordfører Rasmus Prehn til Politiken.

Rejsekortselskabets direktør Bjørn Wahlsten vil lade det være op til politikerne at afgøre, om det er hensigtsmæssigt at slå de nuværende takstsystemer sammen.
- Der kan laves mere enkle måder at lave priser i den kollektive trafik, og der kan laves mere komplicerede. Rejsekortet kan klare begge dele, men det er trafikselskaberne og politikerne, der skal finde ud af, hvad vi skal have for et prissystem i fremtiden«, siger han til Politiken og tilføjer:
- Det er vigtigt at sige, at lavede man et meget enkelt takstbillede, ville mange kunder pludselig få meget store ændringer i forhold til deres nuværende priser.

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen afviser ideen om landsdækkende takster på baggrund af den bredt accepterede politisk strategi, som overlader det til de enkelte trafikselskaber at fastsætte deres egne takster.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.