Scania har opdateret sine langtursbiler

Torsdag 17. september 2009 kl: 15:01
Af: Jesper Christensen

Scania har opdateret sine langtursbiler
Scania R-serie har nye og højere sidespoilere til gavn for aerodynamikken.

Det grundlæggende design af Scanias lastbilserier har rødder tilbage i forrige århundrede. Nu er den svenske lastbilproducent klar med en opdatering med en række finesser. Vi har suppleret denne artikel med flere foto

Scania har opdateret sine langtursbiler
Scania har opdateret sin R-serie - blandt andet med rundere hjørner og mulighed for LED-lygter i kofangeren.
Den svenske lastbilproducent, Scania, er klar med en opdatering af sin R-serie - lastbiler til landevejstransporter.
Designet er blevet ændret med nye gennemgående linier i det velkendte udseende, hvor grillen er blevet ændret med markerede linier og hjørnerne er blevet mere runde til gavn for brændstoføkonomien.
Scania har udviklet nye frontkofangere og højere sidespoilere, som mindsker vindmodstanden yderligere. Scania oplyser, at den forbedrede aerodynamiske udformning af sidespoilerne forbedrer brændstoføkonomien med 0,6 procent sammenlignet med de nuværende sidespoilere. Sammen med de nye sidespoilere kan Scania levere to-akslede trækkere med en brændstoftank på 1.500 liter, så chaufføren kan tanke der, hvor pris og kvalitet er mest fordelagtig.

Flere farver at vælge mellem fra fabrikken
Interiøret er blevet ændret og det er nu muligt at vælge mellem fire anbefalede interiørfarver, når lastbilen skal bestilles, ligesom det nu er muligt at vælge en ny og bredere underkøje med den madras med rigtige fjedre. Når man skal have en halv time eller mere på øjet, kan sengen trækkes ud for at give plads til den bredere madras.
Grundet til, at det er nødvendigt med udtrækssystemet er, at førersædet sidder lidt længere tilbage sammenlignet med mange af konkurrenterne. Scanias designere forklarer, at førersædet er trukket lidt længere tilbage for at beskytte chauffører ben, hvis der skulle ske en ulykke, hvor han risikerer at komme i klemme.

Linier leder chaufføren
Hvis man ikke lige har en af de nuværende R-serie lastbiler fra Scania ved hånden, kan det være svært at få øje på ændringerne. Men de er der.
Et eksempel fra førerhuset er, at instrumentbordet har fået en gennemgående kant vandret fra højre til venstre - eller omvendt, hvis man vil.
Idéen er, at kanten skal hjælpe chaufføren til at finde den betjeningskontakt, han har brug for uden at skulle fjerne koncentrationen fra trafikken, fordi han ikke lige kan ramme kontakten med fingeren. Kanten leder fingeren hen til den ønskede kontakt.
Instrumentbordet har også fået en ny og større opbevaringsplads til eksempelvis kuglepenne og solbriller.
I døren er der nu plads til to store vandflasker, mens der er to kop- eller dåseholdere i både venstre og højre side af den centrale del af instrumentbordet, som også er forberet for installering af kaffemaskine. Man kan også vælge et få en sammenklappeligt bord i passagersiden, hvor man kan sidde og klare kontorarbejdet, smøre sin mad eller skrive et postkort hjem til kæresten, sin gamle far og mor eller til ungerne og konen.
Scania introducerer sammen med den nye R-serie to lydsystemer. Den ene radio har indbygget navigationssystem, som viser kørselsanvisningen centralt i instrumentbordet, mens det anden er en ny FM-radio.
Lydsystemerne kan tilsluttes eksterne lydkilder som eksempelvis en mp3-afspiller.

Vi bringer flere biller og artikler om den nye R-serie fra Scania i de kommende dage.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.