Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTMINISTEREN OPFORDRER:

Virksomhederne bør bidrage til at begrænse belastningen på den kollektive trafik

Onsdag 8. april 2020 kl: 12:51
Af: Redaktionen

Større virksomheder, hvor en større andel af medarbejderne bruger den kollektive trafik, opfordres til at gennemføre tiltag, der mindsker belastningen af den kollektive transport - særligt i myldretiden. Det kan eksempelvis ske ved at sprede mødetidspunkterne ud, så alle ikke møder på samme tid


Den gradvise genåbning af samfundet efter påske vil udløse stigende passagertal i busser og tog - og dermed øge risikoem for at sprede corona-virus. For at det ikke skal føre til for stor tæthed mellem passagererne, vil den kollektive trafik fra tirsdag 14. april blive markant opskaleret i form af flere afgange og mere kapacitet.


Efterhånden som flere og flere passagerer vender tilbage, er det afgørende, at også passagerernes rejsetidspunkter og -omfang tilrettelægges med henblik på at sikre tilstrækkelig afstand mellem passagererne. Det betyder, at efterspørgsel i særligt myldretiderne skal holdes betydeligt under efterspørgselsniveauet i den kollektive trafik i en normalsituation, hvor det accepteres, at passagererne står eller sidder tæt.


- Det er vigtigt, at vi fortsat undgår trængsel i den kollektive trafik, så de, der er afhængige af den - for eksempel pendlere og skoleelever - kan være trygge ved at bruge den, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) og fortsætter:


- Vi har egentlig rigeligt med kapacitet i det danske kollektive trafiksystem, hvis vi ser over hele dagen. Trafikken er dog meget ulige fordelt og klumper sig sammen i myldretiderne. Vi har derfor et fælles ansvar for at gøre, hvad vi kan for at sprede myldretiden ud.
Brugere, skoler og arbejdspladser skal bidrage til at sprede trafikken ud gennem fleksibel planlægning, lyder opfordringen fra transportministeren.


Han peger på, at der vil være behov for, at private arbejdspladser indtænker deres potentielle belastning på den kollektive transport i tilrettelæggelsen af arbejdet på arbejdspladsen.


Større virksomheder, hvor en større andel af medarbejderne anvender kollektiv transport opfordres til at udarbejde en plan med tiltag, der har til formål at reducere belastningen af den kollektive transport i særligt myldretiden. 


Det kan for eksempel dreje sig om:
  • Ændrede arbejdstider, der medfører at myldretiden for de ansatte undgås
  • Øget brug af forskudt hjemmearbejde
  • Opfordring til øget brug af cykel til arbejde for eksempel gennem cykelklubber på arbejdspladsen med videre
  • Opfordring til øget brug af privatbilspendling
  • Facilitering af samkørsel med, dog under iagttagelse af at der højst bør køre tre personer sammen, og at det er de samme, der kører sammen fra gang til gang

Interesserede kan læse opfordringen til virksomhederne her:








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst