Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
BRANCHEORGANISATION OM DANSKE FYRINGER OG UDENLANDSKE CHAUFFØRER:

- Er det sammenhold og samme hold

Torsdag 2. april 2020 kl: 12:42
Share  


Af: Redaktionen

Ifølge Fagforbundet 3F bliver danske chauffører sendt hjem, mens udenlandske chauffører overtager arbejdet. Synspunktet får opbakning fra vognmandsorganisationen DTL, som siden 13. marts løbende har fået spørgsmål fra vognmandsvirksomhederne om, hvordan de kan benyttet arbejdsdeling, hjemsendelse eller fyring af medarbejdere - og hvordan virksomhederne kan få del støtten fra Staten. Samtidig kan både 3F og DTL konstatere, at transportarbejdet i Danmark kører stort set uændret videre på trods at den aktuelle corona-situation

Men 3F og DTL’s synspunkt møder modstand i andre dele af landtransporterhvervet.


Michael Svane, der er branchedirektør DI Transport - og tidligere direktør i DTL - peger på, at transportbranchen stået sammen og branchen har nærmest opnået heltestatus under corona-krisen. 


- Det er branchen, som i sandhed har holdt forsyningen i, til og fra Danmark i gang. Sjældent har branchen haft så positivt, men velfortjent omdømme.  Der er al mulig grund til at ranke ryggen i transportbranchen, siger Michael Svane og fortsætter:


- Derfor er det helt uforståeligt, at der nu skabes et billede af, at danske vognmænd fyrer danske chauffører og lader dem erstatte af udenlandske chauffører. Sådanne udmeldinger må og skal dokumenteres. Lad os få de konkrete navne frem på de virksomheder, som der i givet fald må have gjort det.


Michael Svane peger på, at han kun kan være enig i, at det er en helt uacceptabel handlemåde, hvis der er virksomheder, som har fyret danske chauffører for derefter at ansætte udenlandske chauffører. 


- Men uden dokumentation så sværter man hele branchen til og også de transportvirksomheder, som har måttet fyre chauffører, siger han og fortsætter:

- Jeg deler fuldt ud meldingen fra Danske Fragtmænds administrerende direktør Jørn Skov, som heller ikke kan genkende situationen, som nogle søger at tegne. Vi har brug for sammenhold i branchen, men det kræver, at man spiller på samme hold.


DI Transports direktør fremhæver også, at han er glad for, at transportminister Benny Engelbrecht (S) umiddelbart har taget affære og indkaldt til et møde med branchen. 

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Leverandøren har nyt MAN-skab klar til at levere “velfærd”
- Stenleje ved Limfjorden har fået ny 24-tons tip-kærre
- Den nye havnedirektør i østjysk havn er begyndt på arbejde
- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Transportfond uddeler 832.000 kroner
- Feeder-rederi åbner ugentlig forbindelse mellem Rotterdam og St. Petersburg
- Holstebro-vognmand ruller ud med trailer - og ruller presenning over lasten
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst