Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havneorganisation præsenterer juryen bag ny bæredygtighedspris

Onsdag 4. marts 2020 kl: 17:02
Af: Redaktionen

Havneorganisation præsenterer juryen bag ny bæredygtighedspris

Når transportminister Benny Engelbrecht (S) onsdag 22. april annoncerer vinderen af Danske Havnes nye bæredygtighedspris 2020, vil der ligge et grundigt arbejde fra nogle af branchens mest kompetente kræfter bag. Danske Havne præsenterer her den jury, der skal udpege vinderen af bæredygtighedsprisen

Juryen består af Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør for Danske Rederier, Jenny N. Braat, administrerende direktør for Danske Maritime, og Klaus G. Andersen, der er administrerende direktør for Fredericia Shipping og bestyrelsesformand for Danske Shipping- og Havnevirksomheder.
 

- Vi har set os rundt i branchen for at finde de bedste og mest oplagte jurymedlemmer, der både har solidt branchekendskab, og som vi ved samtidig har blik for den grønne omstilling. Og vi har været så heldige og privilegerede, at vores tre førstevalg alle har sagt ja. Det er vi meget glade for, og det bekræfter bare det høje niveau og meningen med hele bæredygtighedsprisen betragteligt, at vi har så kompetente kræfter i juryen, siger Tine Kirk Pedersen, der er direktør for Danske Havne.
 

Den grønne omstilling er tidens største opgave
Ifølge brancheorganisationen skal den nye bæredygtighedspris være med til at inspirere, motivere og samle indsatsen for grøn omstilling på tværs af branchen, og alle landets havne er inviteret med i konkurrencen. Netop pointen med at lade sig inspirere og motivere er noget, som man lægger stor vægt på hos Danske Rederier.
 

- Det nemmeste i denne verden er bare at gøre, som vi plejer og vente på, at nogen kommer og redder os. Det flytter bare ikke noget, og vi har alle sammen brug for rollemodeller, som tør tro på deres idéer og inspirere og vise mod til at gå foran. De fortjener anerkendelse og tak, og det kan de så eksempelvis få med Danske Havnes nye bæredygtighedspris, siger Anne H. Steffensen fra Danske Rederier og fortsætter:
 

- Når det gælder klimaudfordringen generelt, så kræver det enorme investeringer både i mere energieffektivt udstyr til skibene, infrastruktur i havnene og i sidste instans helt nye CO2-neutrale brændstoffer, som vi ikke kender i dag. Det kommer til at fylde meget i de kommende år, og det bliver uden tvivl vor tids største opgave at finde vejen frem, uden at det påvirker vores aktivitetsniveau, beskæftigelse og eksport i negativ retning. Jeg er sikker på, at vi finder de rigtige løsninger - både fordi vi kan og skal. Det er simpelthen ikke en option at fejle her.
 

Det Blå Danmark bobler af gode idéer
Hos brancheorganisationen Danske Maritime er administrerende direktør Jenny N. Braat enig i, at det også i den grønne omstilling er vigtigt at fremhæve de gode eksempler, der kan inspirere andre.


- Vi har alle brug for inspiration, og når vi står over for en vigtig og svær opgave, ser vi os omkring for at finde gode rollemodeller, gode eksempler og gode måder at løse opgaven på. Det er sådan, jeg betragter den grønne omstilling. Som en svær, men også utroligt spændende opgave, hvor vi på en masse forskellige måder kan inspirere hinanden i branchen, og hvor vi skal skabe de store og vigtige ændringer i fællesskab, siger Jenny N. Braat og fortsætter:
 

- Jeg er utroligt glad for at være inviteret ind som dommer og dermed få mulighed for at fordybe mig i de velgennemtænkte, bæredygtige projekter, som vi får præsenteret. På tværs af Det Blå Danmark bobler det af gode idéer og store visioner, og jeg oplever generelt en meget stor og oprigtig vilje til at gå en langt mere bæredygtig vej. Både små og store ændringer er vigtige - det er det samlede resultat, der tæller.

 
Gylden mulighed for vækst i havnesektoren
Klaus G. Andersen er det tredie medlem af juryen. Han holder til i Fredericia som administrerende direktør for Fredericia Shipping A/S, men han har også et ben i hovedstaden som formand for Danske Shipping- og Havnevirksomheder. Klaus G. Andersen glæder sig også over at være en del af juryen bag Danske Havnes nye bæredygtighedspris, og han mener, at den danske havnesektor, herunder både havnene og private havneoperatører, generelt bliver en vigtig brik i samfundets CO2-reduktion.
 

- Vi skal have flyttet godstrafik fra vej til sø, hvilket både reducerer CO2-udledninger og giver andre fordele som mindre støj, mindre trafik og mere fremkommelighed på vejene. Den grønne omstilling er således på den ene side en gylden mulighed for vækst i havnesektoren, men på den anden side forpligtiger den også havnesektoren (og søfarten) til selv at levere på CO2-effektivtitet. Det både håber og forventer jeg at se, når jeg præsenteres for de nominerede til bæredygtighedsprisen, siger Klaus G. Andersen og fortsætter:


- Det er nødvendigt, at vi i havnesektoren har en plan for at blive mere CO2-effektive, og at vi i øvrigt kan forklare og dokumentere de CO2-udledninger, som havneoperationen medfører. Derfor er bæredygtighedsprisen for havnesektoren vigtig, og jeg glæder mig til at se de mange projekter.
 

Danske Havne oplyser, at konkurrencen er i gang. Den kommende måned sender havnene deres projekter ind, og derefter tager juryen stilling og udvælger en vinder.


Tekst til billedet øverst:

Jenny N. Braat, administrerende direktør for Danske Maritime (tv), Anne H. Steffensen, administrerende direktør for Danske Rederier, Jenny N. Braat, administrerende direktør for Danske Maritime, og Klaus G. Andersen, administrerende direktør for Fredericia Shipping og bestyrelsesformand for Danske Shipping- og Havnevirksomheder udgør juryen bag Danske Havnes nye bæredygtighedspris.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst