Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Energiselskab med fossilt udgangspunkt er blevet medlem af Brintbranchen

Tirsdag 25. februar 2020 kl: 13:11
Af: Redaktionen

Brancheorganisationen Brintbranchen har fået endnu et medlem - A/S Dansk Shell. Medlemsskabet kommer i forlængelse af A/S Dansk Shell’s strategiske samarbejde med virksomheden Everfuel, der har hovedsæde i Herning og planlægger at bygge en brintfabrik - et P2X-anlæg - ved siden af Shell’s raffinaderi i Fredericia

A/S Dansk Shell og Everfuel’s ambition er at investere omkring 150 millioner kroner i et P2X-anlæg, hvor forventningen er, at det allerede i 2022-2023 vil bidrage med en kapacitet på op 20 MV. Potentielt kan anlægget udvides til op til en gigawatt svarende til en af de største danske havvindmølleparker. 


Shell-raffinaderiet bruger meget brint i sin produktion, og vil derfor kunne aftage hovedparten af brint-produktionen.


Brintbranchen oplever et kraftigt fokus på mulighederne for effektiv energiudnyttelse af energi fra vind og sol via P2X.


- Vi er naturligvis meget glade for at kunne byde A/S Dansk Shell velkommen i vores medlemskreds. Det styrker den samlede brintbranche, at så tung en aktør satser på vedvarende brint og dermed at gøre drivmidlerne grønnere, siger Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, og fortsætter:


- Raffinaderiet i Fredericia er en central del af den danske energiinfrastruktur og et vigtigt element, hvis vi i storskala skal bringe vindmølleenergi ud over hele energisystemet. Jeg ser meget frem til samarbejdet og er sikker på, at raffinaderiets engagement på området vil være en styrke for både branchen og for endnu bedre udnyttelse af den grønne energi.


P2X-projektet i Fredericia viser vejen frem mod en omstilling af den danske energiforsyningskæde baseret på vedvarende energi. Ved P2X skabes øget værdi for bæredygtig produceret el ved at konvertere den til brint via elektrolyse. Dermed kan energien fra bæredygtig produceret el lagres og overføres til andre sektorer - eksempelvis transport og industri. 


Brint kan også indgå som som et vigtigt redskab for at sikre bedst mulig udnyttelse af elnettet, de dage hvor der eksempelvis produceres mere vindmøllestrøm, end der er behov for til det traditionelle elforbrug. Brinten kan så bruges i sin rene form i blandt andet transportsektoren - eller videreforædles til andre højværdi produkter.


Brintbranchen er brancheorganisation for den danske P2X-industri og samler centrale aktører indenfor brint, elektrofuels, brændselsceller og bæredygtig gas.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Brintteknisk virksomhed udnævner konstitueret direktør til ny direktør
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift
- Maritim ekspert er nomineret til bestyrelsespost i brintteknologisk Aalborg-virksomhed
- Transportkoncern med mange trailere indgår aftale om CO2-transport
- Klimaplan og myndigheder udfordrer affaldsvognmænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst